SFANTUL EUSTATIE DE LA PROBOTA :: Pateric romanesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

SFANTUL EUSTATIE DE LA PROBOTA :: Pateric romanesc


SFANTUL EUSTATIE DE LA PROBOTA


(secolul al XVI-lea)


Un alt cuvios monah din obstea Manastirii Probota, cinstit de popor si trecut de mitropolitul Dosoftei in randul sfintilor romani, a fost Cuviosul Eustatie schimonahul. Era originar din satele de pe Valea Siretului.


Acesta, auzind de petrecerea monahilor din chinovia Probotei si mai ales de nevointa Cuviosului Inochentie, a lasat toate si i s-a facut ucenic. Si era desavarsit urmator al faptelor lui, ostenindu-se multi ani intr-o chilie pustniceasca din codrii seculari ai manastirii. Astfel, in putini ani, a strabatut multe osteneli calugaresti, invatand de la toti frica de Dumnezeu si intrecand pe multi cu smerenia, cu rugaciunea si cu nemuritoarea dragoste. Pentru o nevointa ca aceasta se invrednicise de darul facerii de minuni si era iubit, atat de Dumnezeu, cat si de oameni. Caci fiecare se folosea de rugaciunea si sfintenia vietii lui. Apoi, savarsind bine cuvantul Evangheliei lui Hristos si ajungand la masura dascalului sau, Cuviosul Eustatie s-a stramutat la cerestile lacasuri si s-a numarat in ceata Sfintilor Parinti. Desigur, mitropolitul Dosoftei s-a inchinat la moastele ambilor sfinti, Inochentie si Eustatie, el insusi fiind cu metania de la Probota.


 

Categoria: Pateric romanesc

Cautare:

SFANTUL EUSTATIE DE LA PROBOTA :: Pateric romanesc

Vizualizari: 657

Id: 1047

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.