Sfaturi mantuitoare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Sfaturi mantuitoare

Să urăşti câştigul, pentru că este pricina pieirii sufletului, şi slava deşartă, căci este dăunătoarea virtuţilor; să iubeşti urâţenia hainelor şi sfânta priveghere, căci este mama înţelepciunii. Socotesc că privegherea este aceea cu care sufletul se luminează în timpul studiului cărţilor şi se înţelepţeşte din belşug cu sfânta rugăciune. Pune frâu puternic limbii neruşinate, rânduieşte-ţi măsură şi în vorbă şi în tăcere ca să vorbeşti numai ceea ce slujeşte la preamărirea Domnului şi să dea har duhovnicesc celor ce ascultă. Mai presus de acestea să iubeşti tăcerea, temându-te de acea prăpastie mult păcătoasă în care este atrasă limba neînfrânată. Citeşte neîncetat cărţile insuflate de Dumnezeu ca întotdeauna să crească în tine dragostea dumnezeiască pe care, suflete, o vei avea din belşug dacă vei înrădăcina în mintea ta sfintele lor învăţături şi le vei împlini întotdeauna cu sârguinţă prin faptă, spre slava Celui de Sus iar nu de dragul celor pământeşti.

Categoria: Articole

Cautare:

Sfaturi mantuitoare

Vizualizari: 520

Id: 20218

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.