Sfintii sunt copiii nostri, sunt masura familiilor noastre

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sfintii sunt copiii nostri, sunt masura familiilor noastre

Prezența sfinților certifică autenticul Bisericii. Biserica care nu are sfinți este o comunitate omenească menită să tempereze instinctele sociale, menită să domolească masele, pentru a le transforma apoi în mase de manevră. Biserica e cârmuită de sfinți, de sfinții de dincolo și de sfinții de aici. Cine sunt sfinții dacă nu copiii noștri? Cine sunt ei dacă nu măsura familiilor noastre? Ei sunt și măsura mărturisirii noastre. Fericit este poporul care are sfinți! Ar fi bine să ne intrebăm: „Dacă Dumnezeu ne judecă pentru că nu ne nasc drepții (că nu ne naștem drepți), cum vom fi judecați dacă mărgăritarele lui Dumnezeu- sfinții-, i-am aruncat în pușcării? S-au născut, îi avem, dar îi ignorăm. Am tăcut și tăcem. Este o tăcere complice.

(Ieromonah Arsenie Boca, Ridicarea căsătoriei la înălțimea de taină, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p.131)

Categoria: Articole

Cautare:

Sfintii sunt copiii nostri, sunt masura familiilor noastre

Vizualizari: 477

Id: 19420

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.