Singur Domnul si Duhul Sfant ne vadesc pacatele…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Singur Domnul si Duhul Sfant ne vadesc pacatele…

Oamenii, de la sine, nu pot înţelege când păcătuiesc şi când nu. Singur Domnul şi Duhul Sfânt o vădesc. În Rai, când Iisus Hristos a vorbit cu Adam, acesta s-a lepădat de a se lăsa osândit: „Tu mi-ai dat această femeie, ea mi-a dat a mânca din acest rod”. Să ne străduim a nu osândi pe Dumnezeu.

În lucrurile mărunte, în faptele simple, să încercăm să avem următoarea atitudine lăuntrică: „Nu primesc voinţa sângelui meu „căzut”; voiesc ca în venele mele să curgă viaţa lui Dumnezeu Însuşi”.

Dacă Dumnezeu este, atunci recunosc că toate greşelile vin de la mine, şi nu de la El. Dacă păstrez o astfel de atitudine, Dumnezeu îmi va da duhul pocăinţei.

Când vedem pe Hristos precum este, începem a vedea pe noi înşine, a ne da seama cât de mari şi jalnici păcătoşi suntem, a plânge asupra noastră înşine. În măsura tânguirii noastre se naşte dragostea pentru lumea întreagă. Dezbinările încetează. Suntem toţi unul în Hristos.

(Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 25)

Categoria: Articole

Cautare:

Singur Domnul si Duhul Sfant ne vadesc pacatele…

Vizualizari: 377

Id: 9911

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.