Slavoslovie Rascumparatorului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Slavoslovie Rascumparatorului

Mulțumim Celui Bun, Care a slobozit neamul nostru din robia diavolului și a morții și ne-a împăcat cu Dreptatea de Sus, Care Se mâniase pe noi pentru nedreptățile noastre.

Binecuvântat este Cel Milostiv, Care ne-a căutat pe noi, cei ce nu-L căutam pe El, Care S-a bucurat de mântuirea noastră și în pilda despre oaia cea rătăcită ne-a arătat cum rătăceam și cum am fost aduși înapoi.

Moștenitorul și Fiul a chemat și a întors firea noastră cea rătăcită, a murit și a înviat, și prin pocăința și întoarcerea noastră a veselit cetele duhurilor.

Nepovestită e marea dragoste pe care a vădit-o Iubitorul de oameni, fiindcă din neamul nostru a luat Mijlocitor și prin El a împăcat cu mărirea Sa lumea.

Mare și nouă minune a săvârșit Dumnezeu în omenitatea noastră, pentru noi și pentru toată făptura, căci a făcut templu din trupul nostru, ca să-l umple cu ceea ce este vrednic de cinstirea tuturor.

Veniți, cei pământești și cei cerești, mirați-vă și minunați-vă înaintea măririi vredniciei acesteia, fiindcă neamul nostru a fost ridicat la înălțimea covârșitoare a Neurmatei Dumnezeiri.

Cerul și pământul și tot ce este în ele să-L slavoslovească împreună cu noi pe Cel ce a mărit neamul nostru, fiindcă a înnoit în noi chipul Său, a șters păcatele noastre, ne-a dat nouă numele Său și ne-a supus toate.

De toată proslăvirea este vrednic din partea celor ce Îl cinstesc pe Cel ce ne-a înălțat mai presus de toate. Cu toții să-I cântăm într-un glas cântare de laudă Fiului, și Tatălui, Care L-a trimis, și Duhului Celui Sfânt.

Sfânt, Sfânt, Sfânt! Bine este cuvântat Cel ce S-a deșertat pe sine de bunăvoia Sa și a logodit cu Sine Sfânta Biserică!

Lumina Ta, Doamne al nostru, Iisuse, a strălucit peste făptură și a risipit întunericul rătăcirii. Să strălucească acum și în sufletele noastre lumina Ta, Iisuse al nostru, Lumina Cea Adevărată.

Izbăvește-ne de toate gândurile pierzătoare, care tulbură sufletul. Atunci Te vom lăuda cu minte curată pe Tine, Fiului Tatălui Celui ascuns, fiindcă Tu ești Lumina Cea Adevărată.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Psaltire sau cugetări evlavioase și rugăciuni scoase din facerile Sfântului Efrem Sirul și așezate după rânduiala Psalmilor lui David, traducere de de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, pp. 70-71)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Slavoslovie Rascumparatorului

Vizualizari: 503

Id: 14210

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.