Slujire in iubire

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Slujire in iubire

Un om de rând, de neam din Samaria, mergea călare pe asin, pe un drum plin de praf. Văzând un călător aflat în ne­caz l-a ridicat din locul unde zăcea, l-a ajutat, pe cât i-a fost cu putinţă, apoi şi-a continuat drumul. Iată slujirea pe care legea lui Dumnezeu ne porunceşte să o facem, iată pe ce in­sistă, cu deosebire, Hristos. Să perseverăm in iubire, oricât de grea, de lungă şi de anevoioasa ar li calea pe care ne-a fost dat s-o străbatem.

Domnul ne cere o slujire care să se exprime în dragoste către toţi oamenii, pe care i-a răscumpărat prin jertfa Sa, toţi fiind fraţi între ei. Slujirea noastră faţă de Hristos trebuie să se arate, neîncetat, într-o blândeţe neschimbătoare, în uitare şi jertfire de sine faţă de toţi oamenii, în toate zilele, în fami­lie, în societate. Să domnească pretutindeni blândeţea, răbda­rea, iubirea fraternă. Să fie rodul credinţei noastre. Să ne fie pătrunse de acest duh rugăciunile; cele de obşte şi cele de si­ne. Este singura slujire pe care o aşteaptă Domnul de la fieca­re părinte, de la fiecare copil, de la stăpâni şi de la slugi.

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 382)

Categoria: Articole

Cautare:

Slujire in iubire

Vizualizari: 371

Id: 23214

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.