Smerenia este arma nebiruita

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Smerenia este arma nebiruita

Smerenia este o armă nebiruită împotriva tuturor curselor vrăjmaşului, însă dobândirea ei nu este fără greutate şi, mai ales, pentru cei ce trăiesc în lume, este de neînţeles. Referitor la voi, chiar dacă vă mustraţi cu cuvântul, acestuia nu i se poate da crezare atât timp cât nu aveţi adevărata smerenie a inimii.

Străduieşte-te să pui de acord purtarea smerită exterioară cu smerenia lăuntrică. Socoteşte-te cea mai rea şi ultima dintre toţi, nu numai cu buzele rostind, ci în inimă cugetul înrădăcinând; el îţi va aduce linişte.

Trebuie ca fiecare faptă să fie îmbinată cu smerenia - fie că te rogi, fie ca postești, fie că te zăvorăşti sau îţi împlineşti ascultarea. Toate să le faci pentru Dumnezeu și să nu gândești că faci vreun bine. (Sfântul Cuvios Macarie de la Optina)

(Ne vorbesc Stareții de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, p. 207)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Smerenia este arma nebiruita

Vizualizari: 199

Id: 8722

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.