Smerenia, scara de la pamant la cer

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Smerenia, scara de la pamant la cer

Smerenia este descompunerea mea totală, psihică și fizică! Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine, cel care a fost prototipul smereniei și al blândeții. Spune Apostolul Pavel: Cel mai umil, ultimul, cel mai nesemnificativ, prigoniții, nedreptățiții, oamenii socotiți paria, de cele mai multe ori se ridică peste nivelul la care se socotește „înțelepciunea nebuniei”, ceea care se raportează numai la movila de dolari socotind că toată lumea este a lor. Dar nu este nimic. Pier, în sfârșit, toți nebunii sub o movilă de dolari iar cel care duce crucea rămâne în umilința lui, dar victorios. Că nu cel care vorbește este biruitor, ci acel care nu-și pierde idealurile vieții.

(Adrian Alui Gheorghe, Cu părintele Iustin Pârvu despre moarte, jertfă și iubire, Editura Conta, Piatra Neamț, 2006, p. 188)

Categoria: Articole

Cautare:

Smerenia, scara de la pamant la cer

Vizualizari: 376

Id: 17985

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.