Socoteste-te pe tine gresit, ca toata viata ta sa afli indreptare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Socoteste-te pe tine gresit, ca toata viata ta sa afli indreptare

Cine a văzut un om care să strălucească prin virtuți, dar simplu să pară înaintea oamenilor, să aibă viaţă luminoasă, cunoştinţe înţelepte si duhul smerit? Fericit cel ce se smerește pe sine întru toate, fiindcă acela se va înalța. Fiindcă cel ce se smereşte pentru Dumnezeu în toate și se micşorează pe sine, pe acela îl va preaslăvi Dumnezeu. Iar pe cel ce flămânzeşte şi însetează pentru Dumnezeu, pe acela îl va îndestula Dumnezeu cu bunătăţile Sale. Şi pe cel ce gol petrece de dragul Său, îl îmbracă Dumnezeu cu slăvită haină a nestricăciunii. Iar cel ce în sărăcie pentru Dânsul se află, află mângâiere în bogăţia cea adevărată a Lui. De te umpli de ocară pentru Dumnezeu, se va înmulţi slava ta în toată vremea vieţii tale, fără ca tu să ştii. Socoteşte-te pe tine greşit, ca toată viaţa ta să afli îndreptare. În înţelepciunea ta fă-te prost, şi prost fiind, vezi să nu pari înţelept. Iar dacă înalţă şi pe un om simplu şi neînvăţat, câtă cinste crezi că aduce smerenia celor mari și cu vază?

(Sfântul Isaac SirulCuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 53)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Socoteste-te pe tine gresit, ca toata viata ta sa afli indreptare

Vizualizari: 327

Id: 13777

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.