Spovedanie din inima

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Spovedanie din inima

Să știți că dacă păcatul nu-l spui cu gustul lui și cu mustul lui, nu este chiar așa! Trebuie să-l spui din inimă ca să iasă din inimă. Pentru că dacă îl spui din cap, la prompta mărturisire tot aia îmi spui. Mărturisirea asta rămâne valabilă: transcrisă din îndreptar, pusă pe hârtia ta personală de colo-colo – tranziția asta este o mărturisire rațională, să știți: „Poate am făcut și asta?!” El nu se căiește afectiv pentru păcatul pe care l-a făcut.

Deci, trebuie îndemnat fiecare să se spovedească permanent, în toată ziua: „Stai, că și ăsta e un păcat”.

Dar, vă spun, nu numai acestea sunt păcate care sunt consemnate în îndreptare, ci sunt păcatele lipsirii, faptele bune pe care le puteai face și nu le-ai făcut. Cum zice și Sfântul Apostol Iacov: Cine știe să facă ce e bine și nu face, păcat are (cf. Iacov 4, 17). Pentru că se creează punți de intrare a dracului în noi prin aceste lacune.

(Ieromonah Benedict Stancu, Iată duhovnicul: părintele Arsenie Papacioc, vol. 2, Editura Sophia, București, 2006, p. 90)

Categoria: Articole

Cautare:

Spovedanie din inima

Vizualizari: 364

Id: 18938

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.