Stapanitorul lumii acesteia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Stapanitorul lumii acesteia

Și că stăpân al lumii și al întunericului veșnic e diavolul, ascultă pe Hristos care zice: „Iată stăpânitorul lumii acesteia vine și nu va găsi în Mine nimic” (In. 14, 20). Iar stăpân al lumii, dar nu puternic și cu autoritate se numește, - departe de noi blasfemia aceasta, căci nu are putere nici asupra unor porci! (Mc. 5, 11) – ca unul care ține în robie și-i stăpânește pe cei ținuți de lume prin pofta afacerilor și lucrurilor din ea. Iar stăpân al întunericului se numește ca unul care a căzut de la început din lumină prin răzvrătirea sa și s-a făcut moștenitor al întunericului veșnic. Dar Dumnezeu și Stăpânul nostru ca Unul ce este Ziditor și Creator a toate, stăpânește în chip natural și cu autoritate peste cele cerești, pământești, și subpământene fiind Lumină neînserată și neapropiată. (1 Tim. 6, 16)

(Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice și etice – Scrieri I, Editura Deisis, p. 353)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Stapanitorul lumii acesteia

Vizualizari: 431

Id: 17738

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.