Suferinta celor ce L-au marturisit pe Dumnezeu...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Suferinta celor ce L-au marturisit pe Dumnezeu...

De aceea patriarhii au trăit ca străini şi înţeleptul Iosif a fost vândut ca sclav, şi poporul cel cuvios a fost asuprit de duşmani. Şi de aceea fericitul Ieremia, cel plin de îndrăznirea cea bună, dispreţuind ruşinea, s-a expus în public cu o cingătoare de femeie şi, dând a doua oară mărturie, a fost aruncat într-o groapă cu noroi. Şi Isaia, mai înainte vestitorul venirii în trup a lui Dumnezeu Cuvântul, proorocea umblând gol şi desculţ spre pildă poporului, a răbdat să fie tăiat cu un fierăstrău de lemn. Iezechiel l-a arătat poporului pe Dumnezeu gol, pe roţi de foc şi pe cele patru fiinţe heruvice. Neamul profeţilor a fost trecut prin sabie de Izabela. David, cel numit părinte al lui Hristos după trup, a fost prigonit de Saul. Daniil, cel ce a fost învrednicit de arătarea Tatălui şi a Fiului în Duhul şi arătătorul judecăţii, a fost aruncat în groapa cu lei a doua oară. Iar buna aceea mireasmă întreit odrăslită care a biruit focul, adică, Anania, Azaria şi Misail, în cuptorul haldeilor a fost aruncată. Iar Macabeii au fost ucişi, fiindcă au mărturisit pentru legea părintească. Lui loan, celui mai mare întru toţi sfinţii, i s-a tăiat capul, fiindcă a mustrat adulterul. Pavel, cinstitorul de Dumnezeu, la fel, a fost decapitat. Petru, corifeul apostolilor, a fost răstignit pe cruce. Iacov a fost ucis cu sabia. Toma în India a fost străpuns cu suliţa de patru oşteni. Ştefan, întâiul mucenic, a fost ucis cu pietre. Pruncii din Betleem au fost jertfiţi. Mucenicii au fost ucişi. Dar mai presus de toţi, Însuşi Născătorul vieţii noastre, Dumnezeu Cuvântul şi Mântuitorul nostru, fiind biciuit până la sânge, a fost ucis cu trupul pe cruce, ca, prin propria Lui moarte, să fie nimicit cel ce are stăpânire asupra morţii, adică diavolul.

(Sfântul Simeon Stâlpnicul din Muntele MinunatCuvinte ascetice, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 77)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Suferinta celor ce L-au marturisit pe Dumnezeu...

Vizualizari: 345

Id: 12731

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.