Tainele lumii poarta pecetea lui Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tainele lumii poarta pecetea lui Hristos

Adevărul nu poate fiinţa fără Bine, nici Binele fără Adevăr, iar amândouă fără să rodească.

Aceasta este pecetea dumnezeiască, ce pecetluieşte orice lucru şi orice fiinţă, de la cea mai mică, până la cea mai mare.

Numai prin puterea lor, oamenii nu pot ridica decât a treia parte din pecetea cea tainică. Numai Acela care i-a pecetluit poate să desfacă toate peceţile.

Sporeşte încontinuu curăţia inimii, ca să ţi se ridice măcar pecetea unei singure taine din lume. Deoarece adevărul despre orice lucru este ca şi oglinda care nu se abureşte niciodată şi în care omul poate vedea frumuseţea lui cea cerească.

O împărăţie mai mică îşi are fiinţa într-o împărăţie mai înaltă.

Împărăţia naturală îşi are fiinţa în împărăţia morală. Împărăţia morală îşi are fiinţa în împărăţia duhovnicească. Împărăţia duhovnicească îşi are fiinţa veşnică în Acela care nu poate vedea nimic mai presus de Sine însuşi.

Orice împărăţie înaltă este tăcută şi se regăseşte într-o împărăţie mai mică. De aceea se poate spune că orice împărăţie mai mică este povestea împărăţiei celei mai înalte decât ea. Sau orice împărăţie mai mică este un cuvânt al cărui sens este ascuns într-o împărăţie mai înaltă. Şi precum sensul şi spiritul unui cuvânt sunt mai largi decât însuşi cuvântul, tot aşa orice împărăţie înaltă este mai largă decât orice împărăţie mai mică.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, pp. 57-58)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Tainele lumii poarta pecetea lui Hristos

Vizualizari: 447

Id: 8630

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.