Taria Duhului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Taria Duhului

Aducându-vă felicitări de ziua îngerului, nu v-am adus de data aceasta nimic mai bun decât dorinţa arzătoare ca să dobândiţi tărie în duh şi ca să menţineţi pacea omului celui dinlăuntru. Dar pentru că tăria duhului, la fel ca şi alte bunuri, este un dar de la Domnul, care se revarsă asupra noastră de sus, de la Tatăl luminilor, atunci şi noi trebuie să cerem de la El, prin cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, zicând: „Doamne, nu mă lepăda! Doamne, dă-mi gândul cel bun! Doamne, dă-mi smerenie, răbdare, mărime de suflet şi blândeţe" şi altele. Iar Dumnezeu, după cum ne încredinţează David, va împlini voia celor ce se tem de El şi va auzi rugăciunea voastră, şi vă va mântui.

(Sfântul Antonie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 50)

Categoria: Articole

Cautare:

Taria Duhului

Vizualizari: 514

Id: 22551

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.