Teama de Dumnezeu - paznicul din sufletul nostru

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Teama de Dumnezeu - paznicul din sufletul nostru

Să avem mereu în sufletul nostru teama de Dumnezeu, căci ea le păzeşte pe toate mai bine decât un tată. Teama de Dumnezeu este un zid nedărâmat. Când paznicul este înăuntru, nu ne mai trebuie nici unul din „artificiile” lumii de afară. Dacă nu-l avem în noi, adică, dacă nu ne temem de Dumnezeu, toate cele de afară ne duc la pierzare.

Acest paznic, frica de Dumnezeu, ne este şi bogăţie, şi slavă, şi laudă. El le face pe toate să strălucească pline de lumină şi nu numai pe pământ, ci şi în ceruri.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinţi, copii şi creşterea lor, Editura Panaghia, Bucureşti, 2009, p. 33)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Teama de Dumnezeu - paznicul din sufletul nostru

Vizualizari: 269

Id: 7447

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.