Știinta cea dreapta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Știinta cea dreapta

După cum pasărea Alchion pe mare departe îşi face cuibul, în linişte, în preaînalte valuri, tot aşa şi cunoştinţa cea prealuminată în necazuri este întemeiată fără de grijă. Fericitul Ambrozie ne arată lucrurile lui Dumnezeu făcute în şase zile punând înainte o poveste străină despre un neam de păsări care se cheamă alchion, care-şi fac cuibul pe ţărmul mării, fără ca întru nimic să-l păzească de valurile ce vin asupră-i; însă aşa a tocmit şi Cel din înălţime, Purtătorul de grijă pentru zidirea Sa. Cuibul păsării alchion este protejat chiar de Ziditor de luciul şi valurile cele mari ale mării care pot să răstoarne şi corăbiile cele mari. Aşa şi pentru ştiinţa cea curată, cu cuviinţă este a grăi, că marea vieţii acesteia nu o răstoarnă, nici nu o îneacă precum apele, ci se arată înaintea ei pretutindenea cu pace şi cu linişte.

(Povățuiri creștine pentru tineri, Colecție îngrijită de Ignatie Monahul, Editura Anastasia, București, 2001, p. 219)

Categoria: Articole

Cautare:

Știinta cea dreapta

Vizualizari: 440

Id: 12457

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.