Timp, lumea si mantuirea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Timp, lumea si mantuirea

Timpul este în strânsă legătură cu nevoia noastră de creştere. Creştem în timp pentru că n-am fost aşezaţi de la început în desăvârşirea unirii cu Dumnezeu. Suntem aşezaţi în existenţă spre a fi desăvârşiţi în fiinţa noastră şi, în cele din urmă, spre a fi consolidaţi într-o bunătate şi fericire veşnică în Dumnezeu. Timpul este posibilitatea creşterii noastre în Dumnezeu. Această creştere depinde de un progres în dialogul cu Dumnezeu; ea se înfăptuieşte într-o legătură iubitoare cu El. Sfântul Maxim Mărturisitorul spune că avem nevoie de timp pentru a ne umple de Dumnezeu fără a ne confunda cu El în această iubire. Şi lumea are nevoie de timp, pentru că lumea şi umanitatea progresează împreună. Omul poartă cu el lumea. Lumea devine atunci ceea ce devine el însuşi.

(Pr. Dumitru Stăniloae, Pr. M.-A. Costa de Beauregard, Mică Dogmatică vorbită, dialoguri la Cernica, Editura Deisis, Sibiu, 2007, pp. 177-178)

Categoria: Articole

Cautare:

Timp, lumea si mantuirea

Vizualizari: 434

Id: 21594

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.