Tinerii si Sfanta Scriptura

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tinerii si Sfanta Scriptura

Să nu crezi că învăţăturile Sfintei Scripturi se cer numai acelora care aleg să se retragă la mănăstire. Mult mai multă nevoie au de ele copiii care se pregătesc să intre în viaţă. Aşa cum cel ce locuieşte numai în port şi nu pleacă niciodată pe mare nu are nevoie nici de cârmaci şi nici de marinari, căci de ele are nevoie numai cel ce trăieşte pe mare, aşa este şi cu mireanul şi cu monahul.

Cel ce trăieşte numai pe uscat, duce o viaţă lipsită de mişcare, calmă şi nu are de înfruntat furtuni, în timp ce corăbierul, mereu în largul mării, călătorind numai pe mare, are de înfruntat multe furtuni şi, chiar dacă nu are nevoie, tot trebuie să fie pregătit să facă faţă greutăţilor, ca să închidă gura celorlalţi.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Părinţii şi educarea copiilor, Editura Agapis, 2010,  pp. 29-30)

Categoria: Articole

Cautare:

Tinerii si Sfanta Scriptura

Vizualizari: 340

Id: 20983

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.