Toate ascultarile care se dau in manastire se leaga de viata exterioara

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Toate ascultarile care se dau in manastire se leaga de viata exterioara

Toate ascultările care se dau în mănăstire se leagă de această viaţă exterioară. Cel ce nu ştie că aceste ascultări sunt necesare numai pentru că în mănăstire aducem cu noi şi trupul şi că lucrarea mântuirii sufletului trebuie să se înfăptuiască, la rândul ei, printre aceste ascultări, încă de la primii paşi se poate întoarce de la mănăstire, socotind că ele nu se potrivesc cu ţelurile şi cu starea lui sufletească - ori, rămânând în mănăstire, toată lucrarea monahismului o poate reduce numai la aceste ascultări... şi se poate trudi în zadar, nefăcând nici un pas spre curăţirea şi desăvârşirea sufletului său.

Daţi-mi voie să vă atrag atenţia asupra acestui lucru şi potrivit cu el să descriu în mintea voastră imaginea viitoarei voastre vieţi monahale... şi să ştiţi dinainte că lucrurile vor merge altfel decât bănuiţi voi. Închipuiţi-vă într-o viaţă în care mâinile şi picioarele nu fac decât să lucreze, iar sufletul trebuie să se ocupe cu altceva, dacă vreţi să vă mântuiţi. Multe din cele pe care aşteptaţi să le vedeţi în mănăstire nu se văd, ci se vede altceva. Însă în viaţa lăuntrică găsiţi aproape totul dacă vă uitaţi cu atenție.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulSfaturi înțelepte, Editura Egumenița, Galați, p. 47)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Toate ascultarile care se dau in manastire se leaga de viata exterioara

Vizualizari: 343

Id: 16475

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.