Tot binele trebuie sa fie patruns de smerenie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Tot binele trebuie sa fie patruns de smerenie

Eu doar socotesc că este necesar să vă amintesc că tot binele, pe care îl faceți trebuie să fie pătruns de smerenie: rugăciunea, postul, milostenia, iertarea aproapelui și toate celelalte să le faceți spre slava lui Dumnezeu și cu smerenie. Și vă propun acestea, pentru că știu că diavolul, care urăște binele, atunci când nu izbutește să ne abată de la vreo faptă bună, se străduiește să o întunece prin îngâmfare și slavă deșartă. (Sfântul Cuvios Macarie de la Optina)

(Filocalia de la Optina. Volumul II, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2010, p. 374)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Tot binele trebuie sa fie patruns de smerenie

Vizualizari: 470

Id: 9513

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.