Traieste cu luare aminte la vesnicie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Traieste cu luare aminte la vesnicie

Nici vreme de un ceas să nu se împuţineze untdelemnul în candela ta, ca să nu vină Mirele şi să o afle stinsă, că nu ştii când are să vină: la prima strajă din noapte, sau dimineaţa. Aşadar, să fii gata, ca atunci când va veni să Îl întâmpini dimpreună cu fecioarele cele înţelepte, având untdelemn în candela ta, adică rugăciune călduroasă în inimă, dimpreună cu faptele iubirii.

În fiecare ceas, adu-ţi aminte de ieşirea ta, şi necurmat să ai moartea înaintea ochilor. Adu-ţi aminte înaintea Cui va trebui să te înfăţişezi...

Grea este nevoinţa şi anevoie de purtat înfrânarea, însă nimic nu e mai dulce ca Mirele Ceresc. Aici, puţin ne ostenim, iar dincolo viaţa veşnică vom primi, că Sfântul Pavel spune: Nu sunt vrednice pătimirile vremii de acum de slava cea viitoare, care va să se descopere întru noi (Romani 8, 18). Bine este a fugi de gloate şi a şedea în însingurare.

(Patericul Lavrei Sfântului Sava, Editura Egumenița, 2010, pp. 135-136)

Categoria: Articole

Cautare:

Traieste cu luare aminte la vesnicie

Vizualizari: 433

Id: 7911

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.