Trairea prezentului repara trecutul si cucereste viitorul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trairea prezentului repara trecutul si cucereste viitorul

Deci este o formă, o libertate a diavolilor de a acuza. Dar faptele tale vor birui. Şi cum va fi exact împărţirea faptelor se cam şi ştie, că cine trăieşte prezentul, cunoaşte că nu se au în vedere faptele din trecut când trăieşti. Trăirea prezentului repară trecutul şi cucereşte viitorul. Pentru că cine trăieşte prezentul repară trecutul şi cucereşte viitorul. Deci, faptele tale de acum sunt cele care sunt, căci se poate să faci o faptă urâtă, şi tot trecutul tău l-ai doborât, şi-ţi pierzi sufletul. Nu este chiar aşa de uşor să treci prin procesele acestea, pentru că se intră într-o lume a veşniciei, care este nespus de cernută, de purificată. Deci, forma în care se vor prezenta vămile va fi pentru fiecare altfel, dar va fi într-o formă de care nu se ştie. Important este să se ştie că ele există, adică există o judecată, când diavolul, nesuferitul de diavol, îşi cere drepturile.

V-am mai spus de doi fraţi care s-au mântuit şi care au trecut prin vămi foarte uşor, pentru că au fost, într-adevăr, foarte evlavioşi şi trăitori - erau fraţi de mănăstire. Când au ajuns într-un loc, în care diavolii nu mai aveau putere, [diavolii] au strigat: „Mare îndrăzneală are curăţenia!”, căci, într-adevăr, erau foarte curaţi. Iar Sfântul Macarie Egipteanul când a murit a trecut prin vămi şi a ajuns într-un loc în care dracii nu mai puteau. Şi el atunci, înspăimântat de cât a fost hărţuit până în momentul acela, la locul acela a zis: „Staţi, că încă nu am scăpat de voi, înrăutăţiţilor!” Deci, dovadă că l-au trecut prin nişte hărţuieli, dar nu au avut ce să-i facă, că s-a smerit grozav în viaţa lui, lucru pe care îl spune tot el când a întrebat pe diavol de ce nu pot asupra lui, şi zice: „Pentru că postesc?” „Nu, noi nu mâncăm niciodată!”, au spus diavolii. „Dar pentru că eu priveghez?” „Dar noi priveghem continuu, nu dormim deloc!” „Dar de ce?” „Pentru smerenia ta!”, au spus dracii. Deci smerenia asta i-a doborât. Dar avem şi alte fapte bune, avem toate faptele bune - sunt sfinţii, care mărturisesc pentru ele, bineînţeles. (Părintele Arsenie Papacioc)

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 132-133)

Categoria: Articole

Cautare:

Trairea prezentului repara trecutul si cucereste viitorul

Vizualizari: 458

Id: 6371

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.