Trebuie sa Il avem in vedere pe Hristos, Cel mai bun doctor al sufletelor noastre

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trebuie sa Il avem in vedere pe Hristos, Cel mai bun doctor al sufletelor noastre

Trebuie să Îl avem în vedere pe Hristos, Cel mai bun doctor al sufletelor noastre, cum curăţă cangrena şi şterge puroiul rănii putrede. Căci iată vindecarea mântuitoare a Sfântului Pavel, care se abătuse si, vătămat fiind de necredinţă prin râvna cea faţă de lege, de voie s-a supus neorânduielii, alergând la întuneric. Şi apoi astfel Iubirea de oameni ungându-l şi cerând acela putere, a aflat-o pe aceasta prin pocăinţă, când a zis: „Ce să fac, Doamne?". Pentru aceea şi aude: „Intră în Damasc şi acolo ţi se va spune ce să faci". Pentru aceea, punându-se în rânduială prin post de trei zile, şi-a uşurat sufletul, făcându-l pe el mai încercat prin rugăciune, iar prin punerea mâinilor lui Anania şi prin căderea solzilor, a văzut limpede. Căci aşa cum cel ce suferă durere se vaită în prezenţa doctorului care face tăierea, la fel vezi-mi şi pe locuitorii Ninivei, cărora li se interzisese să mai trăiască, rugându-L pe Dumnezeu, de a căror rană - a bărbaţilor şi a femeilor, a pruncilor şi dobitoacelor îndurându-Se Dumnezeu, a încetat urgia cea aprinsă, biruită de negrăita milostivire şi bunătate. Căd cuvântul pustiirii profetului a fost dat de ruşine, fiindcă în loc de coroană de pietre scumpe, pe capul regelui s-a aflat cenuşă, în loc de porfiră, a fost adus înainte sac. Pentru aceea, a păzit o aşa de mare cetate care avea să cadă şi a pus post de trei zile, împreună cu lacrimi fierbinţi, care au tămăduit rana de nevindecat.

 

(Sfântul Simeon Stâlpnicul din Muntele MinunatCuvinte ascetice, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 87)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Trebuie sa Il avem in vedere pe Hristos, Cel mai bun doctor al sufletelor noastre

Vizualizari: 338

Id: 13041

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.