Trei cai sigure catre Imparația Cerurilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trei cai sigure catre Imparația Cerurilor

Am cunoscut un preot în vârstă de la Muntele Athos, îl chema Nifon. Într-o zi, părintele Nifon mi-a spus: „Există trei căi sigure către Împărăția Cerurilor. Trei căi absolut sigure! Prima modalitate de a ajunge în Împărăție este să nu păcătuim niciodată. Pe aceasta am pierdut-o. A doua ‒ să nu judecăm niciodată pe nimeni și atunci nici Domnul nu ne va judeca pe noi, și vom merge către Împărăția Cerurilor. Această cale, de asemenea, am pierdut-o! Și mai este a treia cale: să fim milostivi față de semenii noștri. Atunci și Domnul va fi milostiv cu noi. Este tot ce ne-a mai rămas”. (Shiarhimandritul Ioachim Parr, Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos, volumul I, traducere din limba rusă de Diana Guțu, Editura Egumenița, 2015, p. 189)

Categoria: Articole

Cautare:

Trei cai sigure catre Imparația Cerurilor

Vizualizari: 314

Id: 3697

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.