Troparul, sinteza a sarbatorii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Troparul, sinteza a sarbatorii

La început, troparul a fost introdus în serviciul divin public ca o scurtă rugăciune sau cântare bisericească de laudă în cinstea unui Sfânt sau a unui eveniment religios.

Biserica a găsit de cuviinţă ca mod de a preaslăvi felul vieţii unui sfânt prin ceea ce numim noi „tropar”. Troparul este cea mai veche şi fundamentală formă a poeziei imnografice liturgice din care reiese biruinţa sfinţilor asupra diavolului sau a patimilor. Fiind cântat de către credincioşi în timpul săvârşirii slujbei, îi este atribuit sfântului ca un trofeu spre amintirea vieţii sfinţite ce a trăit-o întru Iisus Hristos.

Să acordăm aşadar, o importanţă deosebită acestei mici cântări de slăvire şi laudă deoarece este un miljoc deosebit de a-i preaslăvi pe cei care prin viaţa sfântă pe care au dus-o sunt modele demne de urmat.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Troparul, sinteza a sarbatorii

Vizualizari: 418

Id: 25257

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.