Trupurile noastre sunt vase ale Duhului Sfant – sa le acordam pretuirea cuvenita

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Trupurile noastre sunt vase ale Duhului Sfant – sa le acordam pretuirea cuvenita

Vrednice sunt trupurile noastre de a fi cinstite ca vase sau lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Corinteni 6, 15 și 19). Noi știm însă și din Scripturi, și din propria experiență, că acest trup biologic nu poate răbda focul cereștii iubiri ce ne atrage către Dumnezeul iubirii fără-de-început. Și despre țelul lumii zidite care, într-un sens mai larg, este de asemenea trupul nostru, gândim în aceeași perspectivă: ne încântă nenumărata bogăție a făpturilor ce o locuiesc; vederea frumuseții ei ne duce la uimire; ne izbește negândita înțelepciune și atotcunoașterea Făcătorului ei, dar știm că până și ea, luată în întreg cuprinsul ei, este strâmtă duhului nostru ce și-a cunoscut înrudirea cu Ziditorul nostru.

(Arhimandritul Sofronie SaharovTaina vieții creștine, Editura Accent Print, Suceava, 2014, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Trupurile noastre sunt vase ale Duhului Sfant – sa le acordam pretuirea cuvenita

Vizualizari: 254

Id: 5704

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.