Un antidot amar

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Un antidot amar

Împotriva ta poartă război soţia: când intri în casă, te întâmpină ca o fiară, ascute limba sa ca pe o sabie. Ce amar, că ajutorul tău s-a făcut vrăjmaş! Tu însă cercetează-te pe tine însuţi. Nu cumva ai păcătuit în tinereţe împotriva vreunei femei? Şi atunci, iată că rana pe care ai făcut-o unei femei se tămăduieşte tot prin femeie, iată că rana unei femei străine este cauterizată, ca de un chirurg, de propria ta femeie. Iar despre faptul că soţia rea este bătaie pentru păcătos dă mărturie Sfânta Scriptură. Femeia rea îi va fi dată, ca un antidot amar, bărbatului păcătos.

(Sfântul Ierarh Ioan Gură de AurCum să întemeiem o familie ortodoxă, Editura Sophia, București, 2011, p. 122)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Un antidot amar

Vizualizari: 248

Id: 19620

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.