Una este disci­plina, alta este autodisciplina

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Una este disci­plina, alta este autodisciplina

„Ascultarea pe care o face cineva părintelui său îi naşte gânduri de evla­vie şi lacrimi, chiar dacă s-a rugat doar câteva minute pe ceas.”

„Disciplina impusă de ceilalţi nu prea ajută la pocăinţă şi nu ajută sufle­tul să se deschidă, să se dezvolte, pentru a deveni persoană. Una este disci­plina, alta este autodisciplina şi alta este ascultarea. Toate mănăstirile care în Apus au început cu disciplina s-au închis.”

„Pe noi ne urăsc toţi, însă este nevoie de ignorarea ignorării lor. Să nu ne întoarcem împotriva lor.”

(Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos și Sfântul Vlasie, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de pr. Șerban Tica, Editura Sophia, București; Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria, 2011, p. 265)

Categoria: Articole

Cautare:

Una este disci­plina, alta este autodisciplina

Vizualizari: 274

Id: 7356

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.