Unde sa fim cand bat clopotele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Unde sa fim cand bat clopotele?

Trebuie să venim la slujbe până să înceapă clopotele să bată, ca sunetul lor să ne găsească în biserică. De ce? Pentru că atunci în biserică intră Maica Domnului. Cândva am citit despre aceasta. Iar mai târziu, şi despre părintele Paisie kieveanul. Acesta era un nevoitor - călugăr nebun pentru Hristos. Odată venise la vecernie; bătuseră clopotele, iar în biserică nu era nimeni. Paraclisierul, terminându-şi treaba, ieşise şi părintele Paisie a rămas singur. Deodată a auzit un foşnet, de parcă venea cineva. Şi, privind, a văzut o Doamnă plină de măreţie, înaltă la stat, Care venea însoţită de Sfântul Apostol Petru şi încă de cineva. Şi uitându-se prin biserică a rostit aceste cuvinte: „Clopotele pentru vecernie au bătut, iar călugări nu sunt". Apoi S-a adresat părintelui Paisie, l-a binecuvântat, pecetluindu-l larg cu semnul crucii şi a ieşit din biserică, desprinzându-se în acelaşi timp de pământ. Părintele Paisie a ieşit şi el după ea, care, ridicându-se din ce în ce mai sus, s-a făcut nevăzută privirii părintelui Paisie...

(Sfântul Varsanufie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 47)

Categoria: Articole

Cautare:

Unde sa fim cand bat clopotele?

Vizualizari: 259

Id: 22394

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.