Va fi tot mai rau, mai rau, mai rau...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Va fi tot mai rau, mai rau, mai rau...

Părintele Nectarie nu numai că primea zeci de oameni în „bordeiul” lui, dar răspundea şi la mulţime de scrisori. Pe toţi cei care se adresau lui, îi întărea, le dădea sfaturi, cu rugăciunile lui îi ocrotea de rele şi de nenorocirile ce erau inevitabile pentru toţi în acele timpuri înfiorătoare.

Toate nenorocirile revoluţiei şi ale războiului civil, pierderile, bolile, foametea, care erau aproape în fiecare familie, toate lacrimile şi suspine se scurgeau zilnic la Stareţul de la Optina. Doar harul dumnezeiesc l-a ajutat pe Părintele Nectarie să ducă acest straşnic jug. Prin rugăciunile sfinte ale Stareţului, oamenii care pierduseră sensul vieţii ieşeau mângâiaţi din chilia lui, cu toate că nu promitea nimănui că nenorocirile se vor termina curând. Dimpotrivă, el avertiza că oamenii trebuie să se pregătească pentru încercări şi mai grele, povăţuindu-i despre necesitatea răbdării şi rugăciunii. Când monahia Ilaria l-a întrebat pe Stareţ dacă va fi mai bine în viitor, întristat, el şi-a înclinat capul şi a spus: „Va fi tot mai rău, mai rău, mai rău”.

(Starețul Nectarie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 80)

Categoria: Articole

Cautare:

Va fi tot mai rau, mai rau, mai rau...

Vizualizari: 526

Id: 15245

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.