Verticalitatea crestinului in lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Verticalitatea crestinului in lume

Creştinul trebuie să aibă un fel de a gândi vrednic de chemarea cerească şi să trăiască în chip vrednic Evanghelia lui Hristos. Creştinul nu trebuie să se împrăştie şi să se lase abătut de la aducerea aminte de Dumnezeu, de voia şi judecăţile Lui. El, care a devenit în toate mai presus de îndreptăţirile cele după Legea Veche, nu trebuie nici să se jure, nici să minta.

Creştinul nu trebuie să hulească, nu trebuie să se răzbune, nu trebuie să răsplătească răul cu rău. El trebuie să fie îndelung-răbdător, iar pe cel ce face nedreptate să-l mustre la timpul potrivit, nu mânat de patimă, ca să se răzbune, ci cu dorinţa de a-şi îndrepta fratele, după porunca Domnului. Nefiind de faţă fratele, nu trebuie să spună nimic pentru a-l ponegri: aceasta este clevetire, chiar dacă adevărate sunt cele spuse.

(Şcoala Ortodoxiei pentru începători: poveţe ale sfinţilor, pentru toate împrejurările vieţii, tradus din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2014, pp. 5-6)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Verticalitatea crestinului in lume

Vizualizari: 243

Id: 8907

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.