Viata aceasta pamanteasca nu are rostul in sine, ci in cealalta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata aceasta pamanteasca nu are rostul in sine, ci in cealalta

Viața aceasta (pământească) nu are scopul în sine, ci în cealaltă. A o trăi ca scop în sine înseamnă să-i tai perspectiva veșniciei, înseamnă să negi, să alungi pe Iisus din tine, să alungi Sensul și să rămâi cu nonsensul (cu diavolul).

A trăi așa, înseamnă să răspunzi lui Iisus: Toate Îți sunt date ție, afară de mine; eu m-am dat altuia, diavolului. 

Dacă Iisus fericește pe cei ce văd în El un sens, o garanție și o desăvârșire, înșirând pe Prooroci și pe Împărați, sigur că cei ce nu găsesc în aceasta fericirea, sunt nefericiți și nu-L vor vedea niciodată! Aceia sunt "înțelepții" care și-au pierdut Sensul: "înțelepții" fără Hristos.

Față de Dumnezeu preferați să fiți copii, și veți fi fiii lui Dumnezeu! Aceasta este o înțelepciune mai mare (pentru fiii învierii), una din bucuriile lui Dumnezeu scrisă în Cartea Vieții, pe numele fiecăruia care se decide așa! 

(Părintele Arsenie Boca, Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca, Rostul încercărilor, Editura Credința strămoșească, 2004, p.35)

Categoria: Articole

Cautare:

Viata aceasta pamanteasca nu are rostul in sine, ci in cealalta

Vizualizari: 340

Id: 16044

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.