Viata in familie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata in familie

Legea firească și fundamentală a firii omenești este următoarea: soțul este reazimul femeii și capul familiei, care răspunde pentru bunăstarea materială și duhovnicească a tuturor membrilor familiei; soția este sprijinul bărbatului, educatoarea copiilor; copiii sunt ajutoarele părinților și „supuși” micului „stat” din casă, ca să zicem așa. Aparenta inegalitate din familie este dictată de însăși natura și este indispensabilă pentru existența și dezvoltarea armonioasă a familiei.

Ca membru al familiei, al societății și al Bisericii, fiecare om poartă în această viață vremelnică o anumită slujire sau „ascultare”, care este indispensabilă pentru binele obștesc. În Împărăția cerurilor vor fi desființate deosebirile de sex, rasă și de poziție în societate care există acum între oameni. Răspunderea omului în fața lui Dumnezeu este proporțională cu îndatoririle lui, însă răsplata din cer este determinată nu de poziția („privilegiile”) pe care a avut-o în societate sau în familie, ci numai de râvna cu care și-a purtat ascultarea. În fața lui Dumnezeu toți oamenii sunt egali, tuturor le sunt accesibile harul lui Dumnezeu și fericirea veșnică.

(Episcopul Alexandru Mileant)

(Cum să întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înțelepte pentru soț și soție de la sfinți și mari duhovnici, traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2011, pp. 40-41)

Categoria: Articole

Cautare:

Viata in familie

Vizualizari: 568

Id: 17586

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.