Viata lucratoare este calea neaparat trebuincioasa catre luarea aminte la sine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata lucratoare este calea neaparat trebuincioasa catre luarea aminte la sine

O îndeletnicire folositoare, mai ales una de serviciu, de care este legată o anumită răspundere, nu împiedică luarea aminte la sine - ea călăuzeşte la această luare aminte. Cu atât mai mult călăuzesc la luare aminte ascultările mănăstireşti, atunci când sunt împlinite în chipul cuvenit. Viaţa lucrătoare este calea neapărat trebuincioasă către luarea aminte la sine, şi această cale este poruncită de către Sfinţii Părinţi tuturor celor care vor să deprindă luarea aminte la sine. 

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvinte către cei care vor să se mântuiască, Traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2000, p. 44)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Viata lucratoare este calea neaparat trebuincioasa catre luarea aminte la sine

Vizualizari: 530

Id: 10566

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.