Viata nu poate fi permanent fericita

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Viata nu poate fi permanent fericita

Dacă soarele va străluci tot timpul, pe câmp totul se va veşteji, de aceea este nevoie de ploaie. Dacă va ploua tot timpul, totul va fi la pământ, de aceea este nevoie de vânt. Iar dacă vântul nu va fi de ajuns, este nevoie şi de furtună, ca să alunge toţi norii. Toate acestea omului îi sunt de folos la vremea lor, pentru că este schimbător.

Viaţa permanent fericită are urmări foarte nefericite. Şi în natură vedem că nu este tot timpul primăvară frumoasă şi vară călduroasă şi plină de roade, ci este şi toamnă ploioasă, şi iarnă geroasă cu zăpadă, şi sunt şi inundaţii, şi diferite vânturi şi furtuni, şi, mai presus de acestea, secetă şi foamete, şi diferite tulburări şi boli, şi multe alte nenorociri.

Toate acestea sunt necesare ca omul să înveţe înţelepciunea, răbdarea şi smerenia. Deoarece, aflându-se în bunăstare, în cea mai mare parte cade în nesimţire, iar în diferitele necazuri devine mai atent față de mântuirea sa. (Sfântul Ambrozie de la Optina)

(Ne vorbesc Stareții de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, 2007, pp. 200-201)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Viata nu poate fi permanent fericita

Vizualizari: 366

Id: 8723

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.