Vietuirea omului launtric

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vietuirea omului launtric

Descoperirea binelui ascuns în noi e simţirea cunoaşteri adevărului, precum stă spus: „împărăţia cerurilor e în chip tainic (mistic) înăuntrul nostru” (In 17, 21). Cunoaşterea adevărului e gustarea împărăţiei cerurilor. Dar adevărul acestei lumi nu este (de fapt) adevărul. Ascultă deci: numim „adevăr” gândirea corectă despre Dumnezeu care vine de la El, şi de care gândul omului se izbeşte ca lovit de un fel de uimire; şi atunci în suflet se ivesc gânduri minunate prin mişcările stârnite de Duhul cu privire la cele ascunse, cu uimire faţă de tainele duhovniceşti. Acestea sunt roadele care desăvârşesc vieţuirea omului dinăuntru.


Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Vietuirea omului launtric

Vizualizari: 201

Id: 18393

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.