Vindecarea cu mijloace dumnezeiesti si omenesti

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vindecarea cu mijloace dumnezeiesti si omenesti

Sfânta Împărtășanie și agheazma au, fără îndoială, putere tămăduitoare. Acestea vindecă nu numai sufletul, dar și trupul. De altfel, în orice situație, folosul lor depinde de credința noastră și de voia lui Dumnezeu. În tot cazul, nu este rău să folosim și medicamente pentru vindecarea noastră. Desigur, acestea sunt mijloace omenești, dar și în ele există lucrarea vindecătoare a lui Dumnezeu, pentru că constituie darurile Lui pentru neamul nostru omenesc. Așadar cele dumnezeiești și cele omenești se întrepătrund. Darurile dumnezeiești ne sunt oferite prin mijloace omenești!

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire către viața duhovnicească, Traducere de Preot Victor Manolache, editura Egumenița, p. 37)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Vindecarea cu mijloace dumnezeiesti si omenesti

Vizualizari: 285

Id: 18985

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.