Visele pot avea semnificatie duhovniceasca?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Visele pot avea semnificatie duhovniceasca?

Părinte, Dumnezeu iconomiseşte ca oamenii să vadă în somn pe rudele lor adormite şi să vorbească cu ele, pentru a se întări în credinţă şi în pocăinţă?

Da. Dar oare nu v-am povestit acea întâmplare? Un monah din Sfântul Munte era dintr-un sat care se afla pe teritoriul bulgar, în care erau mulţi oameni nebotezaţi. Acela mi-a spus că atunci când era încă mirean l-a văzut în somn pe nepoţelul său, care murise cu puţin timp mai înainte şi care se afla acum în afara unei grădini frumoase şi plângea.

În grădină se aflau mulţi copilaşi care se jucau bucuroşi. „De ce nu mergi şi tu înăuntru?”, l-a întrebat. Cum să intru, de vreme ce sunt nebotezat?”, a răspuns el.

După acest vis, acela a mers de îndată şi s-a botezat, după care i-a povestit preotului cele pe care le-a văzut în somn. Astfel a rânduit Dumnezeu, ca să înţeleagă şi ceilalţi cât de mare este vrednicia Botezului. După aceea, toţi din acel sat au început să-şi boteze copiii.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Viața de familie, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ştefan Nuţescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 132)

Categoria: Articole

Cautare:

Visele pot avea semnificatie duhovniceasca?

Vizualizari: 409

Id: 6681

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.