Vorbirea de bine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vorbirea de bine

Spus-a avva Iacob: m-am dus la avva Matoi și întorcându-mă eu, i-am zis lui că vreau să mă duc la chilii. Și mi-a zis: du închinăciune din partea mea lui avva Ioan. Și venind eu la avva Ioan, i-am spus lui că avva Matoi i se închină. Și mi-a zis bătrânul: iată, avva Matoi cu adevărat este israilitean, în care vicleșug nu este (Ioan 1, 47). Și împlinindu-se un an, iarăși m-am dus la avva Matoi și i-am dus închinăciunea de la avva Ioan. Și a zis bătrânul: nu sunt vrednic de cuvântul bătrânului. Însă aceasta să știi, cum că atunci când vei auzi pe vreun bătrân slăvind pe aproapele mai mult decât pe sine, la măsuri mari a ajuns. Că aceasta este desăvârșirea, ca pe aproapele să-l slăvească mai mult decât pe sine.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 155-156)

Categoria: Articole

Cautare:

Vorbirea de bine

Vizualizari: 357

Id: 9308

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.