Vreau cu orice chip sa fac ceva pentru Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Vreau cu orice chip sa fac ceva pentru Dumnezeu

Întrebat, dintr-o curiozitate, nu dintr-o necesitate, călugăria este, am spus, o nebunie pentru Hristos. Nu mai am nevoie de nimic, vreau cu orice chip să fac ceva pentru Dumnezeu; şi, dacă se poate, cel mai mult posibil pentru un om: mersul la mănăstire. O fac, dar este o necesitate. Vezi, eşti nebun pentru Hristos! Nu v-am spus: nebunul se duce la balamuc, că nu te mai împaci cu el în lume; dacă este nebun patologic! La fel şi cu călugărul: nu se mai împacă cu lumea. Nu mai poate să vadă. Vede altfel. Respectă pe toată lumea; respectă femeia în toată frumuseţea şi aspectele ei, pentru că joacă un rol nemaipomenit de mare, şi atunci nu o mai vede. O vede altfel, nu o mai vede ca pe o necesitate proprie, ci ca pe o soră, ca pe un înger.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 2, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 83)

Categoria: Articole

Cautare:

Vreau cu orice chip sa fac ceva pentru Dumnezeu

Vizualizari: 441

Id: 11045

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.