Zideste-ti viata pe credinta in Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Zideste-ti viata pe credinta in Hristos

Oamenii care-şi zidesc viaţa pe credinţa în Hristos ca pe o piatră, sunt numiţi în Evanghelie înţelepţi, iar aceia care şi-o zidesc pe nisip, neînţelepţi. Zidirea celor înţelepţi va rămâne în veac, iar zidirea celor neînţelepţi se va sfărâma sub suflarea vânturilor şi se va prăbuşi.

În vechime au fost oameni lepădaţi de Dumnezeu, care s-au gândit să ridice un turn până la cer. Ei chiar au început să zidească acest turn din cărămidă, însă Domnul a nemernicit zidirea lor, pentru că nu avea temelia pe piatră, pe piatra credinţei, ci era aşezată pe nisipul mişcător al necredinţei.

Altfel vorbind, ea era întemeiată nu pe credinţa în Dumnezeu, ci pe credinţa în om. O astfel de lucrare s-a surpat atunci şi întotdeauna se va surpa, dacă nu este începută în numele adevăratului Dumnezeu şi pe temelia credinţei întru El. Nisipul, în acest caz, este simbol al netrăiniciei, al slăbiciunii.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Simboluri şi semne, Editura Sophia, Bucureşti, 2009, p. 33)

Categoria: Articole

Cautare:

Zideste-ti viata pe credinta in Hristos

Vizualizari: 368

Id: 24261

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.