Minunea Maicii Domnului de la Poceaev

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Minunea Maicii Domnului de la Poceaev

Câteva secole mai târziu, în timpul invaziei mongole din Rusia, doi călugări de la Mânăstirea Peşterilor din Kiev s-au stabilit în zonă, după ce mongolii le devastaseră oraşul. Se spune că aceştia au dat numele locului, de Pochaev, după numele râului Pochaina, care curge în apropiere de Peşterile de la Kiev. Aceştia, în jurul anului 1340, au fost martorii unei întâmplări cu totul deosebite. Unul dintre ei s-a urcat pe vârful Muntelui Pochaev să se roage, când, a zărit deodată un stâlp de foc care ardea în pustiu. El a chemat şi pe alţi călugări să vadă minunea, înteţind rugăciunea, ca să li se descopere lor sensul întâmplării. Focul a fost văzut şi de câţiva păstori care aveau turmele în zonă, între care şi de Ivan Bosoi („desculţul"), care s-a alăturat călugărilor în rugăciune. Acestia au văzut, înconjurată de flăcări şi stând pe o stâncă, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului nostru Iisus Hristos. Când viziunea s-a sfârşit, pe locul în care fusese văzută Maica Domnului rămăsese o urmă imprimată, acolo unde Doamna şi Stăpâna pusese piciorul drept - iar stânca se topise după forma piciorului Preasfintei! Iar peste amprentă a curs un izvor proaspăt de apă. Minunea aceasta a rămas neştearsă din sufletul localnicilor, fiind asociată mai târziu cu icoana făcătoare de minuni (care prezintă urma imprimată, lângă Maica Domnului şi Prunc).

Minunea Maicii Domnului de la Poceaev

Categoria: Foto

Articole similare
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.