www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

SCHIMONAHIA SUZANA STEFANESCU :: Pateric romanesc

SCHIMONAHIA SUZANA STEFANESCU :: Pateric romanesc


SCHIMONAHIA SUZANA STEFANESCU -
Manastirea Razboieni-Neamt


(1830-1925)


Era fiica cea mai mica a venerabilului preot Petru Stefanescu din comuna Garcina-Neamt si sora episcopului de Roman, Melchisedec.


Dorind sa slujeasca lui Hristos, din frageda copilarie s-a dus la Manastirea Varatec, impreuna cu sora ei, Elena. Acolo a invatat carte la scoala manastirii din chiliile bisericii Sfantul Ioan Botezatorul. Acolo a deprins a canta Domnului ziua si noaptea, a se ruga, a face ascultare si a se jertfi pentru toti.


Dupa primirea schimei monahale, schimonahia Suzana a mai stat un timp in Manastirea Varatec. Apoi a fost numita egumena si maica duhovniceasca la Schitul Almas-Neamt, unde se nevoiau peste 20 de calugarite. In acest schit a facut multe innoiri, reparand biserica si chiliile si formand din ucenicele sale o adevarata familie calugareasca.


In anul 1906, schimonahia Suzana a fost numita stareta la Manastirea Razboieni-Neamt, vestita ctitorie a voievodului Stefan cel Mare (1496). Aici a continuat aceeasi activitate duhovniceasca inca 20 de ani, mentinand firul slujbelor calugaresti si rugandu-se lui Dumnezeu pentru toata lumea si pentru eroii martiri ai Moldovei, care s-au jertfit pe acest pamant pentru apararea crestinatatii si a neamului. Caci, maica Suzana iubea mai mult ca orice biserica si sfanta rugaciune.


Impacata cu sine si cu Dumnezeu, in anul 1925, schimonahia Suzana s-a mutat la vesnica odihna in varsta de 95 de ani, lasand in Manastirea Razboieni o obste de peste 50 de calugarite.

Categoria: Pateric romanesc

Cautare:

SCHIMONAHIA SUZANA STEFANESCU :: Pateric romanesc

Vizualizari: 881

Id: 1187

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.