Bogatia - Sfantul Vasile cel Mare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bogatia - Sfantul Vasile cel Mare

Bogatii considera averile, care sunt comune tuturor oamenilor, ca ale lor, pentru ca ei au pus mâna mai întâi pe ele. Daca fiecare om si-ar opri pentru sine numai atât cât îi trebuie pentru satisfacerea nevoilor sale si daca ar da ce-i prisoseste celui nevoias, atunci nimeni n-ar mai fi bogat, nimeni sarac . . . Oare nu esti lacom, nu esti hot când însusesti cele ce ti-au fost date în administrarea ta ? Cel ce dezbraca pe cel îmbracat se numeste borfas. Merita oare alt nume cel care nu îmbraca pe cel gol, odata ce poate face aceasta ? Pâinea, pe care o tii tu, este a celui flamând ; haina, pe care o pastrezi în lazile tale, este a celui dezbracat ; încaltamintea, care se strica în casele tale, este a celui descult ; argintul pe care-l tii îngropat, este al celui nevoias. Deci, pe atâtia oameni nedreptatesti câtor ai putea sa le dai din avutiile tale.

Sfântul Vasile cel Mare.

Categoria: Reflectii teologice

Cautare:

Bogatia - Sfantul Vasile cel Mare

Vizualizari: 987

Id: 3608

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.