Cand se savarseste slujba Litiei?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cand se savarseste slujba Litiei?

Slujba Litiei se săvârșește, de cele mai multe ori, în cadrul slujbei de seară. După stihoavna Vecerniei Mari - mai precis, după ecfonisul „Fie stăpânirea Împărăției Tale...” - atunci putem anunța serviciul Litiei. Mai întâi, se începe sub forma unei procesiuni cu cădelnița (ca la Vohodul Vecerniei), în timp ce la strană se cântă imnele Litiei. După aceea, se rostesc ecteniile și rugăciunile din Liturghier, dedicate acestei slujbe. La sfârșitul Litiei, preotul rostește otpustul Vecerniei și apoi Binecuvântarea de la începutul Utreniei, dacă se face Priveghere. Slujba Litiei se mai săvârșește, foarte rar, și în cadrul Utreniei.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Cand se savarseste slujba Litiei?

Vizualizari: 223

Id: 25616

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.