Cantarile numite „ale Litiei”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cantarile numite „ale Litiei”

Când se face slujbă cu Priveghere de noapte şi după Vecernie urmează imediat slujba Utreniei, atunci se uneşte rânduiala Litiei cu Stihoavna Vecerniei.

După ce preotul zice ecfonisul „Fie stăpânirea împărăţiei Tale...”, cântăreţii de la strană încep cântările numite „ale Litiei”: stihirile Litiei fiind numite şi imne, Slavă... de la Minei pe glasul cuvenit, Şi acum..., a Născătoarei de Dumnezeu.

În cărţile liturgice, se specifică pentru ele cântarea pe un anumit glas. Ele sunt cântate în contexte liturgice precum: Vecernia, Litia şi Laudele de la sfârşitul Utreniei.

În timpul cântării stihirilor Litiei, în pronaosul bisericii, preotul face rugăciuni atât pentru credincioşii prezenţi la slujbă cât şi pentru întreaga lume.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Cantarile numite „ale Litiei”

Vizualizari: 407

Id: 25356

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.