Ce este Pavecernita?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ce este Pavecernita?

Pavecernița este una dintre cele șapte Laude zilnice ale Bisericii Ortodoxe. Numită Dupăcinarea sau Noptânda, Pavecernița este o slujbă de seară, care se săvârșește îndeosebi în mănăstiri și la catedralele chiriarhale. Aceasta are loc după cină, iar în unele biserici de enorie - imediat după Vecernie, încheind ciclul slujbelor divine de seară.

Prin slujba Pavecerniței, cerem de la Dumnezeu ajutorul și paza pentru trecerea în pace a nopții, rugându-L să ne dea odihna netulburată și să ne ocrotească somnul de primejdii, de năluciri și de ispitele păcatelor. Această slujbă ne duce cu gândul la moarte, care este închipuită prin înrunericul nopții și pentru care ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute a o întâmpina pregătiți și fără de teamă. Ne aduce aminte, totodată, de coborârea la iad a Mântuitorului, cu sufletul și cu dumnezeirea, spre a-i slobozi pe cei din veac legați.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce este Pavecernita?

Vizualizari: 634

Id: 25448

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.