Ce sunt anixandarele?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce sunt anixandarele?

Anixandarele sunt ultimele versete ale psalmului 103, începând cu jumătatea versetului 28, care se cântă la anumite sărbători.

La început, mai toţi psalmii folosiţi în cult erau cântaţi. Astăzi, cei întrebuinţaţi la serviciile divine, mai mult se citesc.

Vecernia începe cu psalmul 103, care este citit la strană. Dar, la anumite sărbători, pentru a se da o mai mare solemnitate slujbei, ultimele versete ale psalmului se cântă - mai precis, de la „Deschizând Tu mâna Ta”. Aceste versete cântate se numesc anixandare, pornind de la cuvântul cu care încep în limba greacă.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce sunt anixandarele?

Vizualizari: 433

Id: 25583

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.