Cum a aparut slujba Pavecernitei?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Cum a aparut slujba Pavecernitei?

La această rugăciune de mulțumire se referă Clement Alexandrinul, în secolul III, când spune: „E sfânt lucru să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, înainte de a merge la culcare, căci ne-am bucurat de bunătatea și iubirea Lui de oameni, încât să mergem la somn cu Dumnezeu în suflet”.

Cel care a contribuit la dezvoltarea acestei rugăciuni de mulțumire, devenind o slujbă de seară, este Sfântul Vasile cel Mare, care a integrat-o în rândul celor șapte Laude bisericești, între Vecernie și Miezonoptică. În secolul al IV-lea, Eusebiu de Cezareea amintea deja de a șaptea laudă zilnică de rugăciune, ce se săvârșea între masa de seară și culcare.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Cum a aparut slujba Pavecernitei?

Vizualizari: 486

Id: 25358

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.