CUVIOSII SILVESTRU, IOV SI AGATON :: Pateric romanesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CUVIOSII SILVESTRU, IOV SI AGATON :: Pateric romanesc


CUVIOSII SILVESTRU, IOV SI AGATON -
Sihastria Manastirii Tazlau


(secolul al XVII-lea)


Pustnicii Silvestru, Iov si Agaton erau ucenici ai Sfantului Chiriac de la Tazlau. Ei s-au nevoit mai intai in lavra, smerindu-se tuturor si deprinzand frica de Dumnezeu si darul rugaciunii. Apoi, ranindu-si inimile cu dragostea lui Hristos, s-au retras la pustie in adancul muntelui, la locul numit pana astazi “Magura Tazlaului”. Aici au trait sihastri numerosi inca din secolul XIV, fiind un loc foarte prielnic vietii pustnicesti. Urme de chilii se intalnesc pana azi in partea locului.


In acest munte, Cuviosii Silvestru, Iov si Agaton si-au facut chilii din piatra si lemn si s-au nevoit mai mult de 30 de ani, rabdand grele ispite de la diavoli. Caci si frigul ii supara, si foamea ii chinuia, si duhurile rele prin ganduri si naluciri ii luptau. Insa, bunii ostasi ai lui Hristos le rabdau pe toate cu barbatie, in nadejdea vietii de veci, fiind inarmati cu sabia neincetatei rugaciuni. Iar cand slabeau in lupta cea duhovniceasca, chemau ajutorul Sfantului Chiriac, zicand: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Cuviosului Parintelui nostru Chiriac, miluieste-ne pe noi!” Apoi indata ii cerceta bucuria Duhului Sfant.


Acesti cuviosi, ca si ceilalti sihastri din Muntii Tazlaului, coborau noaptea la Utrenie in manastire cu faclii in mana, apoi iar se urcau la chiliile lor. La batranete s-au invrednicit de darul izgonirii duhurilor necurate si multi ii cercetau si doreau macar sa se atinga de hainele lor. Deci, bine nevoindu-se si ajungand purtatori de Hristos, Cuviosii Silvestru, Iov si Agaton s-au stramutat la cele vesnice si s-au numarat in ceata cuviosilor parinti.


 

Categoria: Pateric romanesc

Cautare:

CUVIOSII SILVESTRU, IOV SI AGATON :: Pateric romanesc

Vizualizari: 726

Id: 1086

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.